Ahad, 20 Januari 2013

kisah jiran yang ke-3

kita teruskan dengan cerita seterusnya...huhu nervous nak menaip lame sgat cuti tulis kat blog nih;....ok sambungannya selepas jer pertemuan dua mate dan kali pertama di cafe tuh...bemrula cerita mereka berdua semakin lama semakin kerap bermesej...siang hari diorag tka mesej diorang mesej mlam hari jerk....tp kalau kalian nak tahu sebenarnya mse 1st date diorang tuh ade sesuatu yang berlaku pada si tua sebenarnye sebelum c tua pergi tuk berjmpe dengan dak jiran.nak tau pe c tua sengal ni dah buat....oleh kerana menggelabah sangat ke ape ntah....c tua ni sebenarnya dah pakai tudung terbalik mase dtg kolej..ajer giler dia masuk kelas dengan muka selamba dan akhirnya kawannya tegur...abes kelas dia gi toilet btulkan balik tudung dia...muke mcam tak de pape yang berlaku...oleh kerana malu yang terlampau dia hanya duduk dan patuh pada keadaan seterusnya huhu.....nasib bek perasan sebelum jumpe dak jiran...lau tak hancus malu der.....ahakz....yang penting lepas kejadian tuh hubungan diorang semakin rapat....lepas 2 hari tu c tua ade buat temu janji lagi skali tapi mse ni x malu dah c tua bosan temankan c ngelijat dating dia try mesej dak jiran mane tau kalau2 ade dia kat kolej tp dia tak de pun dia kata dia kat rumah....tp yang besntnyer sanggup datang tuh...huhu..mase tuh dah ok borak pun mcam bese tp kata c tua ni mase ni dia dah ade rse something bila nak balik tuh...huhu x puas borak agaknye la tu.....ngheee....gatai na cek tua.....lepas tuh yang kali ni best..kawan kitorang ci patin ni ngn balak dia tibe2 plan nak ajak overnight kat padang D.P(dataran pahlawan)..c tua pun tergerak hati nak ajak dak jiran c patin pun bagi bawak...c tua try lah ajak mule2 dia mcm x nak...tp lame dia mendiam tp dlm ati c tua dia tau mesti ade maslah duit ni...so c tua x peduli sebab dia pun x de duit sangat bukn kua nak gi mkn2 sgt pun nak lepak jerk..seperti yg c tua jangkakan memg iyerp un itu sebabnye dia mcm sush nak ikut...tibe2 dia kata dia tak de wet dia ade 70 sen jerk..c tua pun slesekan dia..jgn risau c tua kta dia pun ade 2.70 jerk campur2 ngn dak jiran ade la rm 3 lebih..so ckup la..mse sebelum na kgi dah mse tuh..c tua ade stanbykan bekal dia bungkus biskut mayat ngn air botol..sebeanrye ade buatkan air kopi 3 in 1 sekali masuk kt btol air kecut plak btolmyer arghh x de rezeki lah tuh...bwak je la bekal biskut ngn air kosong ...c tua memg suke gi mne2ajak gerak gi minum2 dlu....mase c tua keluarkan biksut tu bukan men gelak lagi dakjiran tapi dia mkn lebih c tua tuh bawak jerk tak mkn pun dia..argh lantak ko nak mkn2 tak nak dah..tu lah dlm hati c tua.... bwak la pape mknan yg boleh di kunyah2..c tua bwak tnapa di ketahui oleh dak jiran dengan sesimple habis si tua hanya memakai jeans sneakers dan jersi biru pada mlm tu..dia mendapat bisikan dari dak jiran yang dia sangat senag melihat care c tua...sedap mate memandang katenyer...mase tu kulit muke c tua tak menjadi lagi jerawatnyer...macam2 yang diborakkan lame smapi pukul 3 lebih nak hujan barulah kawan tu ajak blaik gi minum2 dlu..pastu dak jiran pun cakap "sempoi la dia ni 1st time dia jmpe pompan mcmni..yela selalunye pompuan ni kalu kluar mesti nak mkn jer kfc mcd..ni x yah sush2 bwak biskut mayat jerk"..c tua pun pelik ni pun syiok sagat ker..pape jerk lah...ntah mcmner mlm tuh ntah ape yang di tnaye c tua ni akt dak jiran sampai dia menyesal gi tnaye..wat julung-julung kalinye dia dak jiran menyatakan dan melafazakn kata sayang nyer pada c tua...dan c tua sangat terkejut tak percaya sebab terlalu awl...dan c tua hanya tidak merespon ape2 sebab c tua tak tau nak cakap ape....smaapilah dlm kete nak balik tuh ulang2 dia cakap dia sayang kan c tua...tp c tua buat2 tidur dalam kete....dalam hati c tua mase tu bukan main berdebar2 lagi..giler btul dak jiran ni pagi tu c tua tak leh nak tido dia pun cmdah angau habis peluk algi bantal yang dak jiran peluk tuh pastu ade tinggal bau dia..lenalah tidur dia....walaupun begitu itu tidak bermakna c tua telah meneriman ya mentah2...c tua sangat susah untuk di buka hatinya tuk mencintai org lain...namus dak jiran seusaha boleh yang mampu dia lakukan.. diam x diam bulan puasa pun menjelang.....taun tu c tua berpuasa bersama dak jiran sebelum ni dengan ci tunjang bajet hensem tuh...tiap2 pagi call suh sahur.....taun ni oragl en plak tp yg lainnya jugak dia x kejut pun sebab c tua ngn dak jiran ni dah makin melampau2 aktifnyer sepanajng mlm mesej sampi tak tidur pas sahur baru tidur perghhh mak ai dasat.....

              pada bulan puasa inilah segalan usaha yang ditunjukkan hampir membuat c tua cair dan kemungkinan akan jatuh ke tagan si tua jugak dak jiran ni nanti...mcam2 yang dilakukan....terserlah kematangannya...c tua ade memberitahu seandianya dia inginkan c tua dia harus mencari kunci pintu hati c tua kerana cintanye sudah lame terkunci selepas peristiwa 6 tahun lepas ia di keciwakan....dan kini dak jiran datang ke c tua tanpa sebaarang syarat dan demanding terhadap sesuatu...sehinggalah c tua kata tunggu sehingga 1 syawal kerana dia ada menyediakan jawpaan untuk dak jiran....dengan berkat kesabaran akhirnye tiba 1 syawal dan alhamdulillah seglanya sudah tertulis...c tua ade mneyediakan nota buku cintanya segala jawpan ade di situ....dan apabila dia membaca pada apgi syawal maka termaktublah c tua dan dak jiran as couple....sweett sangat!!....hehe...bermacam2 telah di janjikan untuk menjadi buahati kepada c tua sebaiknya..pelbagai sanggup dilakukan untuknya...c tu menerimanye dengan hati terbuka dan dengan seadanaya dia.....
+++ bersambung.....x alrat taip heee...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

IRSYAD AL-FATWA KE-42: HUKUM ZIARAH KUBUR PADA HARI RAYA

Assalamualikum w.b.t hari ini tanggal puasa hari yang ke 4.....syukur kita masih di panjangkan umur dan dapat berjumpal agi ramadhan dan se...