Rabu, 3 Oktober 2012

episod smbugan post lepas..24 HB JUN

yuhuu...come..come..to mummy babeh2 sekalian...hee ate nak myambung ceghiter nii...ok aritu dah citer intro dia hari ni aku nak citer permulaan bagi drama swasta mereka nih c tua dan c dak jiran..hehe...pada tanggal 24 hb 6 2012 telah ku katakan pada kalian bermulanya ialah pada ptg ketika c tua dan c dak ngelijat mau pergi ke pasar malam...yang aku cakap kat korang tu tak abes lagi kesah nye...di mana selepas melambai2 lambaian yg tidak bermakna ( tp sebenarnye rahsia ati sebenar c tua ni memblas lambaian tu pun bersebab sbenarnye..sebenarnye kan c tua tu lambai sebb dia terperasan tak perasan je budak yg melambai ke arah dia tuh mcm sweet oragnye c tua ni kan pantag nampak laki hensem ni walaupun dia sure tak sure je sebenarnye, tuh yg dia tak heran nau sebb dia tak pasan adakah benar budak tu btol2 sweet ataupun mate c tua yg kero..dan 1 hal lagi c tua memg tak mengharap kan pape la sebb c tua tau bese lau dh berjalan ngn c dak ngelijat nih mesti org2 yg pndang ke arah kami atau memberikan pape respon itu adalah tuk c dak ngelijat sbenarnye c ngelijat nih cun woo..kawan dia tuh hehe)..selepas je kesah lambaian tuh berakhir...kisah nye tidak hanya terhenti di situ...tibe pada mlmnye yg damai c ngelijat pergilah ke kedai dan c tua bermandi manda melepaskan tensen tidak menerima jodoh saban waktunya dengan mencuci pakaiannye di bilik air..tibe-tibe c ngeliajt " akak...akak...akakkkkk!!!" itulah cara dia memagil org walaupun jarak antra mereka hanya semeter bukn men kuat lg pagilannye...depan bilik air tuh jugak dia myampaikan berita katanye begini degan gaya excited "akakkkk nak tau sesuatu takk jiran kite tadi mnx no teponnn"...hehehe...dia nyer excited aku pun dalam ati halaa dah agak dh bese la kalu org mnx no tepon ko pe nak herannye selalu dh kot dgn mke teberk c tua pun halaa memg r ko nye standard r tuh...tbe2 wanie cakap "dia mnx no akak kiter bagi jerk..alaa kak kawan2 jerk layankan jerk laa...kiter dah ade mne tau kali ni lekat hehe" sagat excited dia c tua berfikir2 byak kali sedangkan tadi baru jerk dia nekad tak nak dh kawan ngn mane2 laki lagi pasal dh letih dh fed up...c ngelijat suh standby hp mse tu diorag tegah tgok t.v c ngelijat sambung konflik lg ngn balak baru dia tuh...tiba2 hp c tua berlagu2 tanda mesej dah masuk...c ngelijat ha kak cepat la tuh c dak jiran...c tua wat bodo lagi di biarkan hp dia tegah caj kat bilik tuh...c ngeliajt tak puas hati dia suh c tua balas msej cepat...c tua pun turutkan...sekali dia gi bilik tegok org lain laa ni c lalok mber kelas diorg...c tua pun cakp eh bukan laa...pastu selang bape minit bunyi lagi c ngeliajt excited lagi c uta yg dah mula nak nek hantu pasal rimas amek kan juga hp dia tuh di bwak nye ke depan bg puas ati c ngeliajt tuh..dari situ bermula la berchatting2 an....c tua dalam minda dia mencari-cari point untuk memberitahu tiada keminatan dalam hati dia untuk melayan sebenarnya tak kira lah spe pun...borak2 point yg ptame c tua tanye pasal umo pasl c tua tau lau dh name dak kolej ni mesti dak bawah2 dia nyer..tanyer punye tanyer btol dia jauh lagi muda dari c tua...beza umo 3 tahun perghh jauh..c tua pun rse selamat la ade can nak jauhkan dri ni...tbe2 dak jiran pulak meneka umo c tua degan myatakan c tua ni baye2 dia jugak perghh ayat ko budak saje jerk wat penarikan kat ctu...c tua pun ade terdetik nak truskan layanan nampak gaya nye point dan strategi pertama ni cam nak gagal...ok lah tak pe kemudian point kedua pulak...c tua menggunakan kaedah yg bese dia gunakan dan yg ni paling selamat rse kompom jln..c tua cukup tak gemarn ak melayan org yg dh berpunya ni...dia pun tanyer dah gf blom lau ade ngaku jerk tak de halnye kata c tua ayt nak poyo...sekali dak jiran jawab ade dah...yeszz!!! mengena!..haa pastu c tua pun cakap la kat dia kalau camtu jgn lelebih sgt la kiter tak suke kacau hak org ni ayt bese aku gune tp i maksudkan oqey...dia pun tanye c tua awk dah ade bf ke...c tua ngn ringan mulut  menjawab kebenaran memg sesuguhnye aku adalah single tegar abad ini yg dah thap kemurugan dh sbenarnye huhu...budak tu x percaya halamakk ai budak taktik lame la ko paki dik...tak percaya dah heleh x puati la tu nak jugak kiter ngaku kite ni ade bf bg sme rata ngn dia la konon...bermatian c tua menegakkan keadilan sesuguhnye memg dia seorag yg single abad ini...tbe dak jiran tu mengeluarkan ayat yg makin buat c tua tak terigin nak melayan dia..mne tak nye ayat mcm org tak sedar diri dia leh kata camnih...oo single lau camtu ade la can camni??..jadah ko can pe nye baru tadi ko kata ko ade gf dik oi..ee haii pantang c tua org cenggini dia pun mcm nak mlenting sebenarnye slalu lau msej ngn org camni dah kene cuci ngn hikmat mouth wax c tua ni...tp ngn dak jiran tuh tak tercakap plak dia sedar2 kan je la budak tuh heii ingt sket awk tu hak org kiter tak kacau camtu je la aytnye yg mmpu kluar..pastu borak nye borak ade wat 1 lg perkara c tua ni trus jugak bermsej ngn dia sebb syok dia jmpe geng dia msej panjang2 woo...dh lme tak pat geng cmni slalu kene ktuk jerk msej ngn orgl en...kalini syok cket r ade org layan,..pastu ade 1 bnda lagi bnda yg c uta ni pantang sgt tp dak jiran ni wat tau...bru bpe minit men mesej dia dah mule mnx gambar nak tukar gmbar perghh mak aii...c tua geram dan geram tak pe layankan dia pun mula layankan jerk...alang-alang nak tau yg mne 1 budak nyer biarkan je la dia bg gmbar lalu smpi pada c tua sekli tgok hurmm bleh than laa ni kot budak ptg td..tbe2 niat gatal c tua dtg menerjah meminta ditruskan shaaja hubungan perkawanan mereka itu....c tua mule anta gmbar...di puji2 dek budak tuh hape ingt c tua nih ske sgt ke puji memuji ni tak yah la ko dik klu ngn c tua ni ko ktuk jerk dia ngn sejujurnye lebih dia bahagia i rse tau idup dia...meremag bulu tegkok c tua ni apabila di puji2 oleh dak jiran tu...mcmtu laa bermulanye mereka terus dan terus bermsej antara satu sama lain...dari mesej berborak-borak mengenal diri antra satu sma lain...tanpa masing-masing tau niat masing-masing hbungan kawan yg dijalinkan itu akan smpai ke mana tidak mereka fkirkan....

kemudian selepas beberapa hari mereka bermesej hari ketika mereka dah kenal mereka membuat perjumpaan pertama mereka pada 26hb 6..atas dasar kebetulan mempunyai gap kelas yg sme..pada jam 12 .30 tegahri mereka berjumpa masing-masing tak alek uma pasal ade kelas kul 2.30 tuh..duduk kat kantin kolej tuh degan bertemankan c dak ngelijat...perghh cuak beb c tua mase tuh dia dah mule rase resah jerk pastu kuat berpeluh lau dh cenggitu keadaan dia memg dia tegah menggelabah la c tua tuh...samapi jerk kat cafe tak sempat tarik nafas degan tak cam muke tp c ngelijat ni cam c tua mencari-cari men satu org nye tak cam sagat nih tanye c tua kat c ngelijat...tbe2 c ngeliajt cakap akk tuh yg paki baju ijau tuh la kak yg dtg ke arah akk tuh...bwak air degan beg dia..c tua ngn beg helo kiity dia yg tak di paki dek budak ijazah sebenarnye memalukan dak degree...ade aku kisah itulah ayt dia bg memperthankan diri dia..huhu...degan slumber jerk c tua gi kat dak jiran yg tengah berjalan kearah mne tah budak tuh nak gi sbenarnye tp c tua rase dak tuh pun tak pasan c tua tuh dh smpi...c tua pun berdiri depan dia terus cakap nak duk mane??..gler fail minah ni eii tua2...mke budak tuh dh serba tak kene jerk...nampak nau dia pun mcm tak cam jerk..huhu..pastu dah duduk2...wat2 mcm tak de pape la ni..yg dak jiran tu pun mcm pelik jerk tgok cover gabra la gak tuh tp dia nampak rileks tk nmpak mcm pemalu atau tka suke perempuan pun c tua dh mule confius di laynakan jerk c tua memulakan degan menunjukkan kuasa vito dia nye mulut yg tembak mcm peluru bila bercakap...banyak gak yg di citerkan last2 ok jerk slese..dan c tua perasan sesutau tentang dak jiran ni...dia punye meliar c tua ade syak wasangka sekali lagi dak ni mcm tka leh cayer jek mcm gatal jerk pandag orag ats bawah...dan akhirnye terkantoi olehnye bahawa c tua sedang kegigilan taganyee huhu...perghh maluu c tua..c tua wat mke teberk jerk...mke tka der pape...tuk 1st day tuh c tua mle terpikat degan ketawa dak jiran tuh..dan ade bebrapa pagai pelik dia seperti seorag pp...c tua pelik aku berkawan ngn geng aww ker??seb bek bukn pakwer aku dah jadi pakwer org len pun slamat akuu huhu kTanya dlm hati...jam menunjukkan pukul 2 lebeh dh time tuk pergi....selamat lah pertemuan dua mate pada hari itu....tp nak tau tak dia ofer c tua air tp air tuh botolnye dah habis tak de air pun...tak pham situasi pada mase tuh huhu..aii budak2...kihkih...selesai sudah...

** selesai tuk episod kali ni jerk yer..blum sudah lagi citernye panjang lagi tunggu kan episo sterusnye yer....byebye chek it out..( next episod..kisah pasal pertmeuan kali kedua dan kisah isi hati bermula di situ)

IRSYAD AL-FATWA KE-42: HUKUM ZIARAH KUBUR PADA HARI RAYA

Assalamualikum w.b.t hari ini tanggal puasa hari yang ke 4.....syukur kita masih di panjangkan umur dan dapat berjumpal agi ramadhan dan se...