Khamis, 27 September 2012

Jiran oh jiran

halu..halu..halu...hehe...wassup2...hamboii nap nau hepi nau moodnyee...kihkih...4 this entry aku ade cter baru...hehe gosip ko mak jemah....kali ni cter pasal kesan hidup berjiran...dan sangat bermasyarkat kelaut dh jadinye tau...ok aku akan memulakan cerita dengan watak dan perwatakan dulu ye aku perkenalkan watak utama adalah " dak jiran " watak pasagan tuk dak jiran adalah "c tua" dan yg kedua "dak mengelijat" dan watak tambahan akk di tmabah kemudia rmai nau pelakon extra tak yah cakap spe2 letih nak taip...ngheee mnx halal yer kengkawan....roll 1..2..3 an action...pada satu petang yg damai kelihatan 2 orang si dara ks 429 menggosok2 perot tanda kelaparan...sbenarnye lapar sebb aritu si dak mengelijat ni gado ngn boyfreind dia (baru cople dah gaduh peygi daa..tu yg wat aku lg mls nak cople2 ni mengarut..bek bersyg2 jer lagi best" c tua yg mati kutu ape nak wat mse tu uma tak wifi dah r tak de wifi sayng2 darling2 pun tak de arapkan mber2 kau jerk la yg keje nak myakitkan ati jerk but still fun with them ever and ever...dah duk berdua cam tak logik lak nak pasag wifi bagai tak cam megelabah ke kan..kan..pastu c tua yg kebosanan tahap gaban ni yg sambil menugu dak mengelijat ni baek mood nye amatlah myekserkan jiwa c tua cam org bdo jerk dia rsekan...at last tak leh tahan dah c tua pun dh terbayangkan ayam ptong2 uncle bob yg berege rm6 tu (huh mahal kat k.l 5 hengget jerk mengarut...) terigin nye pasal baby kat prot dh meminta2 c tua pun ngn idung kembangnya memagil dak ngelijat...ngelijat lapa tak??...nnti petag kiter gi pasar mlm jom lapar thap nak mati dh ni macam..then dak ngelijat pun bersetuju ngn mte yg begkak c tua memhami yg dia sagat lapar sebenarnye ikut rajuk ati konon hape pun tka boleh tau diorg ni...aku ni lau ade sayang ayang aku tak nak gegado ni bek aku bersayang2 jerk manjer gitu..aww gatal c tua ni tau..!!..huhu..memg r umur dh beghape saham tak terjual2 nak ke thap desperate la tu...menjadi andartu bukn impiannye mau ko tak menggelabah..pastu nak di jadikan cerita petang dalam kul 6 tu c tua dan shabatnye tu pergi la ke pasar pada mase yang sme tengah slow nak kua kejalan besar ade satu uma sewe tu dah didiami org baru ( ha kat cni ade cternye yg tersendri jugak nnti den kobar yo)..budak2 bujang c tua ni yg bajet2 poyo cover malu sebenarnye..c tua ni dia memg serba tak malu biar la ko jtuh logkang ko jtuh tingkat 8 skelipun dia takkan malu nye tapi bile lalu depan uma yg ade ramai org bujang even kawan sendri pun dia ade perasaan malu yg menebal tahap tak mke dah rse ape hal tah sawan la tuh gaknye...ha setibanye aje c tua memres kan mtornye ade orang tersengih smbil melambai c tua terpandang dalam hati dia e'eh kalu dh laki tu memg gedik2 jugak...c tua pun mempunyai sifat yg sagat suke mengetest orang dan tgok peel org dia pun layankan ajer laa ko nak kata aku gatal ke pe ke ha kiter tgok spe yg gatal sbenarye (huhu ni la peel c tua dia memg keras ati dan berhati busuk sbenarnyer dia ske permenkan perasaan org..wlupun tak secara zahir tp amat kejam sbenarnye...walupun dia ske terseyum tp kalu dia tak ske org tu nak2 laki bajet hensem memg la syum depan2 belakang korang tgok mke jhat dia mengalahkan syaitan woo...dia kutuk kaw2 nye)..lepas je lambai tagan c tua pun menonong bwak ke destinasi pilihan...

*** smentra itu aku terangkan keadaan sebenar kawasan perumahan di situ sebelum cerita mereka ni bermula tau...2 sem lepas c tua dan dak ngelijat ni memg dh duk uma sewe tu lagi dlu dak kolej diorag jerk yg duk ctu...2 awek yg sorg cun yg sorag tak cun pun yg single dduk kat uma tuh...dlu kitorag wat tmpat tu cam tmpat kitorang ye la kitorang je yg mlayu kat ctu mse tuh tak ngaku budak kuim pun org percaya sekarang tak der maknernye....c tua ngn dak ngelijat ni ske cuci mate depan uma alaa beb spe tak ske tgok org cantik org hensem kan camtu gak diorg nak2 single tp yg kelakarnye tak pernah sagkut pun...tp x slahkan org yg tak nak tu r tgok la kalu dah peragai mcm c tua tuh jaht spe nak syg ko ske ktuk org...biler di tegur jwpannye ape?? halaaa spe suh bajet sagat..memg tak leh wat pe dh dgn otak c tua ni...pastu ujung sem 2 sme degan sem lepas cdak ngelijat ni ade yg ngorat dia...aku tak puati yg aku tak puati bukn pasal ape mamat tu hengat motor c tua beli ngn hasil titik peluh C TUA tu milik dak ngelijat perghh terancam der hati ni...tak pe2..ko truskan drama korg...mamat tu bg nota nak kenal2 ngn dak ngelijat ni...smpi la nek sem tAU2 dah cople dah rupenyer bru 2 minggu cople dah gaduh kihkih geli geleman aku lah...pastu awl sem aritu dak ngelijat ni tau konflik pasal hubungan c tua ngn ade sorg budak laki complicated sgt dak ngelijat memg tak ske c tua berkawan ngn dia sebb dia kta budak tu mcm byak menkan perasaan c tua tu...tp sebanrye c tua tuh pun confius last2 dia mls pkir c tua nekad mls dah nak cari2 calon ni tggu dh keje jerk nnti..no man from now on kta c tua la..tp nekad nye tak kemana kihkih kelakr2...ok aku sambung alek jau dh gi ni...pastu petang tu ade budak laki nek motor lalu2 depan uma pastu diorg kata hai jiran....c tua tau dah sebenarnye kewujudan jiran baru tu cme tak pernah nmpak je lagi org nye tp c tua mls nak pkirpasl frust sebb mle2 c tua rekemen rumah tu tuk budak muvi puteh tuh duduk ruper2nye tak dan diorag check in dlu dh tu wat myirap tuh nak2 tau c kete peugueot tu nye kawan2 ai c tua dah r kurag berkenan ngn dak tu seebanrye tp tk de r nak gaduh diam kan je la frust sebanrye org len yg duduk heleh...jadi senag citer c tua memg tak ade hati pun nak tau dak2 uma tuh spe org nye..smpi la tibe ptg ahad 24 hb 6 tu..segalanye bermulaa.....

--> adei penat dah ok lah nanti gue sambung bercerita lagi er...tau3....

IRSYAD AL-FATWA KE-42: HUKUM ZIARAH KUBUR PADA HARI RAYA

Assalamualikum w.b.t hari ini tanggal puasa hari yang ke 4.....syukur kita masih di panjangkan umur dan dapat berjumpal agi ramadhan dan se...