WELCOME BLOG

Sabtu, 12 Februari 2011

jiwa dalam hobi aku

yuuhuu....elo..elo..elo....ceewaahhh..mcm ade bakat je nak jd dj...wekkkk perasan...huhu....ini malam mood manyak bagut...tp kureng best sebb nye esok dh nak blik kolej plak...halaaahaiii tu satu lg masalh bila la nak bulan 5 ni...pejam celik2 kang tibe la buln 5 tu kan....tk pe elek2 dlu der....byak lg drama telenovela aku akan aku create..huhu....so now let we see what kind of story i want tu bla..bla..bla....nghee....hurmm..hurm..hurm...sebenaryeee....."dan sebenarnye ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu..lalalala"..cett menyanyi la plak...key2 arini aku tergerak ati tuk mencelitekan tantang ape yg aku minat nak wat sebenarnye....setiap org ade hobi ade impian...so tuk this post aku cme nak cite pasl hobi je dlu..impian aku ape yg aku nak tu nnti aku pikirkan dlu.....hobi ni pun pasl aku dh lme sgt pendam tp tk de yg support so aku cte kt cni je laa.....lau nak tau aku ni sebenarnye teringin nak beli gitar...jeng..jeng..jeng....nak wt pe tu?...huhu haa lau dah ade niat nak beli benda alah tu agk2 korg kenape erkk..?..taaadaaa.!!!...aku sebenarnye minat tuk bermain muzik sgt2..npe tah padahal mak aku tk ajar anak2 dia minat2 bnda ni sume malahan dia melarang....tp aku rasa aku tau kenapa yela bak kata pepatah kemana tumpahnye kuah kalau tk ke nasi....aku dapat minat ni aku rasa mewarisi arwah baba aku....kata mak aku dlu arwah baba aku pun suka men muzik...tp mak aku tk bagi lalu di buangnya piano baba aku ish3...sadis...las2 amek ko ank2 mewarisi haha...hurm tp aku sendri tak ade pengalaman dengan muzik2 ni....sebab tu aku teringin nak beli guitar tu kt belah kiri tu gitar idaman aku bewarne purple kalau aku dah expert main nanti aku akan cuba dapatkan yg mcmtu jugak..huhu.....tp sekarang ni citernye main pun aku tak reti.....dengan semangat dan keazaman yang ade aku akan belajar jugak tuk bermain....tp benda2 ni sebagai hobi jer kepuasan sendri...bukan niat nak ingkar pesanan mama aku...mana lah tau berbakat terpendam ke aku ni an3....jadi aku akan cuba dapatkan....aku pikir bila aku boleh berinteraksi dgn pkra yg aku minat ni sume kan...ia akan membantu aku dripada membuat bnda bukan2..yela aku bosan aku boleh syok sendri men gitar nyanyi dgn suara tak sedap aku sorang2..tak de la aku sibuk nak bersosial kan....bila aku tensen aku main gitar jugak perghh hilang stress aku mse tu...al maklum bangga main lagu hasil tagan sendri.....bila org marah ke kenalan2 aku pun dalam masalah aku leh mainkan diorg lagu ngn gitar tuk hiburkan diorg..ye la mne tau mse tu aku tak mampu nak myumbagkan pape ke mse kenalan2 aku susah ...sekurang2 nye aku boleh myumbangkan bunyian gitar yang aku main yg sumbang tu kan...sumbang gak namenye tu...huhu...haa kan...kalau korang nka tau..aku baru tau sebenarnye aku meminati hobi2 yg aku ade ni baru sekarang....satu jangka masa yang lama tuk aku mengetahui apa yang aku suka nak buat....jadi aku akan usahakan aku dapat melakukan hobi2 aku ni.....



          yuuhuu....elo..elo..elo....ceewaahhh..mcm ade bakat je nak jd dj...wekkkk perasan...huhu....ini malam mood manyak bagut...tp kureng best sebb nye esok dh nak blik kolej plak...halaaahaiii tu satu lg masalh bila la nak bulan 5 ni...pejam celik2 kang tibe la buln 5 tu kan....tk pe elek2 dlu der....byak lg drama telenovela aku akan aku create..huhu....so now let we see what kind of story i want tu bla..bla..bla....nghee....hurmm..hurm..hurm...sebenaryeee....." dan sebenarnye ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu..lalalala"..cett menyanyi la plak...key2 arini aku tergerak ati tuk mencelitekan tantang ape yg aku minat nak wat sebenarnye....setiap org ade hobi ade impian...so tuk this post aku  oppsss sabarrr..sabar...ade lg aku suka nak buat...tapi segan nak cakap yang satu lagi ni ~~ngheee.....yela ni mcm hobi org2 kaya jer aku ni ape la sangat....tp aku name pun hobi tak salah kan aku nak mencuba dan nak buat....nak tau tak ape dia?.....hobi ni aku tau agk lama sket la sbelum hobi bermain gitar ;g memg dri sekolah aku ske men snap2..haaa clue tu clue....jap er aku tunjukkan bnda yg aku nak tuk hobi aku ni dan ia sangat mahal namun akan aku cuba jugak tuk mendapatkan nye.....jenng..jenggg...jejenngggg
tadaaaa...!!!inilah dia....yg ni mhal sgt kot...lau aku dapt D50 pun dah sangt bersukur dah sebenarnye asalkan aku dapat men petik2 gambar yang aku suka...lagi2 alam yang kehijauan...wahhh bestnyeee....hurm adakah aku dpt melaksanakan hobi2 aku ni.....nape la aku nye hobi sume melibatkan kos yang tinggi sush woo dah wat....ingt senang ker.....tak pe2 aku seorang indiependent ladies yaa..huhu so ape pun aku akan dapatkan dengan usaha aku sendri...aku akan berusaha jugak....aja..aja hwaiting..!! chibi...
 yup....aku anggap ni sume sebgai ltihan aku tuk mencapai sesuatu dengan susah...kejayaan tak mudah nak capai...klu capai ngn cara mudah atau shortcut...no thats not dream myself call...itu nme nye pemberian..no..no tak best mcm tu tak de kepuasan...tp kalau org nak bgi hadia nak wat caner kan tk leh nak tolak laaa ngheeee....ok...aku minat nak amek gambar pulak....sebabbb..sebabnya aku suka kan kenagan...pada aku bila aku memiliki sesuatu aku akan simpan dan aku suke mencipta keangan...bila ade gambar aku akan amek kenagan yang aku cipta tu dan aku akan simpan sebagai ingatan....ape pun peristiwa yang aku lalui bersama orang disekeliling aku pada aku ia sangat bermakna dan aku akan simpan semua kenagan tu dengan mengambil gambar laaa......dan aku sangt suka warna HIJAU...tp aku tak suke SI IJAU yg ade dalam post blog aku tu hihi....jd bila aku suka hijau makanye aku suka la nak mengambil gambar2 alam ni....nape tah aku akan merasai satu kepuasan yang sangat2 puas....Allahu akbar...kuasa Allah kan ciptaan nye sangat2 cantik....bestnyeee....mcm skarang ni aku sangat terigin untuk pergi ke bukit pokok yg dalam citer lagenda budak setan tu.....aku suka sgt2 suasana mcmtu.....sebab tu aku pun kalau di tnye nak melancong ke mana tempat yang aku nak pergi jepun, korea, switzerland..kenapa?...tu nnti aku akan cite dalam impian aku key....well....sampai kat sini aje la cite pasal hobi aku.....korang doa kan aku hidup sebgai indipendent ladies yg berjaya dan aku akan daptkan bajet2 tuk mendaptkannye aminnn eh mcm nama member aku jerkk amin ya robbal alamin huhu.....byee c next time...love u allz..

                                                             

Isnin, 7 Februari 2011

k pop story

hari ni...aku duk uma dan aku keboringan...di samping kepala ku ligat bermcam2 aku berfikir....baru aku sedar benar lah kata beberapa org kenalan bhawasanya aku ini seorg yg sanagt kuat berfikir...mukin sebab tu aku byak bhan bercakap dan laju jer ble berckp....tk sempat susun ayt dah bercakap...dan sebb tu jugak aku byak persoalan...bila timbul persoalan aku akn mle berfikir dan berfiki dan berfikir lg sampi aku dpt jwapanya.....tp mcm skarang aku pun tk tau pe yg aku....tp sebenarnye aku tau ape yg sedang aku fkir kan tp aku jer yg tk mau menterjermahkannya.....sebb...sebab...sebab...aku ego dgn perasaan aku sendri dan aku harus melakukannya bg melindungi perasaan ak usndri...huhu...perghh very the falsmpah la aku nye ayt.....ok aku dh tersasar sperti biasa....bila aku dah borig dan bosan aku mula memikirkan utuk membua sesuatu yg tak memborigkan...sperti hari ini aku telahh pergi berjoging bersama abg ku dn adikku...mereka lah kekaksih dn hero aku utk ketika ini...hnya mereka tmpt aku bergesel..haha ayt tk leh blah....mksud aku bermnje la...mcm org len ade pkwer suami dan sebgi nye...aku?..aku pe yg ade org tgok aku pun tk nak...so aku luagkan mse dgn mereka je laaa......nmun bgitu slepas slesai berjoging...mlm nye plak mama ku abg ku tido awl alaaa borig blik....hurm nak wat pe aku pun tergerak ati tuk mghbungi atau lebeh tepat lg menggangu sebenarnye hihihi....ehem2 yg aku kenali....namun tidk berespon jd apakah perasaan ku di kala itu mestilahh kecewe begang tensen arghh sume ade......aku pun naik la kebilik dlm perasaan yg sgt touchig..lalu aku pun pergi ke lap top ku dan membuka fb...dan aku amat terkejut dia on9 bermksud dia di uma tp aku call asl ko tak angkatt bongek btul...oo ko bajet er...jual mhal tak pe2...aku nye jual mhal ko lom tgok lg...hahaha...ada ba alip ba ya melintas ade ari aku bls...uis2 pndendam gak aku ni kegkadang.....pastu dah tensen2 tu..aku pun terpandangkan VCD cter korea kakk ku yg bertajuk " he's beautiful "....perghhh memg mantap inilah ubat kekecewaan aku...lau aku bercerai pun merekalah oppa2 yg mmpu membuatkan aku hilang segala masalah selen bersembhyg dan meminta pd Allah....bnda2 laghoh ni juge slh satu pgubatnye atau peghiburnye...aku lyan punye lyan tup..tup perghhh terer la aku ni....hilang rse kecewa tu.....yg bestnye aku buang  dgn diorg2 yg wat serabut kepala aku ni sekali haa pdn mke nak sgt aku jd cmni kan....huhu bestnyee pelakon korea memg sgt2 tk setanding orang malaysia laa....dri segi gaya bdan karisma memg kalah la org melayu poyo nye aje yer gah...hampeh tk leh pki....adooii di saat melihat meke2 ini adoiii bleh hilag pedoman...astaghfirullah3...ingt Allah2 tuhan yg cipta segala mkhluk indah2 belaka....tp yg plig aku suke sbenarnye [erwatakan diorg tu...oh alangkah laa indah jika aku dpt menjd seperti pp2 di dalam setiap watak utama drama2 korea ni...sgt beruntung kerana di kelilingi degn lelaki yg bertgugjwab...prihatin...pyanyag..pencri gduh..berkorban...yg pling best dpt ikut aku jln kaki nek tren sme2 klu dtig...ee bestnyee.....aku suke lelaki yg sagup berjaln kaki nek bus eh senang cter nek kemudhan awm jer bila jln2 ngn aku....wahh romntik seronok spoting...best2...dan yg pling diorg sgt mhrgai kekasih.....aku ske lelaki cina not bcoz their look but bcoz their heart....why? only me know why huhuhu....kajian aku sndri wt so only 4 my know....kihkih....ala tak sunat pun tk pe klu la aku ade jdoh ngn meke....yg tk bers****...nnti dorg ptog jugak dan waktu tu nnti lagi bersih dri lelaki2 yg awl2 dh ptog ni tau...bile aku pk2 blik knape ye nsib aku dlm hal2 mcmni tk mnyebelahi aku sket pun tk de....tk pe ade hikmh disebaliknye bukan hari ni tp akn dtg.....mudhan2....warghhhh oppaaaaa...........so hensem la mereka......muah3...haha gler sudh aku.....dan sekrag mcm biase wat mke bru reaksi bru dan mcm2 lg bru....lntak la bebudak tu....tk eran pun...

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA....YA ALLAHHH LAME NYE TAK MENULIS DALAM BLOG NI...SERIUSLY RINDUUU....LEPAS DAPAT TACKLE BUDAK JIRAN...