Khamis, 5 Mei 2011

coretan HaTiKku

Assalamualaikum dan salam sejahtera salam satu malaysia......wahh lame tak mencoret coretan dalam ni..wuuu setelah sekian lme ahirnye aku kini telah bebas dari pada kekejaman dalam mendapatkan diploma selesai sudah ahirnya dan harap2 lulus dgan jayanye...dlu aku dan rakan2 ku amat menantikan saat2 ini..tp kenapa yer setelah harinye tibe aku merasakan jiwa aku kosong dan mukin ini juga adalah rse sunyi..hurmmm...itulah aku ni sebenarnye life aku adalah rakan2 dan sahabat2 yg aku ade selame ni pd aku mereka adalah segala2nye selepas fmily aku..pakwer2?..huhu no la that was a 4th place in my life tolak tepi...hurm tu la kan tp aku kire puas hati jugk la sebb aku memg dh menjgka perkara ni dri awl jd aku lebih menghargai rakan2 ku ketika tinggal sisa2y ang berbaki utnuk bersama mereka...aku harap diorg tak lupe kan aku mcmner aku takkan lupekan diorg..walaupun mcm2 peel tp aku tetap syg diorg sebb diorg telah memberi aku pengalaman bru...dan hidup aku2 akan terus dan terus, terus, terus, terus mencari pengalaman baru....love u allz hope kite berjumpe lg dan masing2 dah di dalam dunia bru pemikiran yg bru harap lebih terbuka...:)...bercerita tentang pengalamn...hurm aku tengah ade satu konflik la yang agak mencabar jugak dalam hidup aku ni aku rse....tu lah maslah aku anak tgh2...maslah yg selalu aku hadapi ialah mslah dwi pilihan pergh h serabut wooo....salah pilih aku akan mnyesal mcm aritu aku dah terslah buat pilihan aku tak nak tersalah lg sekse jiwa dan raga....maslah yang aku hadapi ialah aku nak sambung studi tp aku serba slah mama aku dah tua aku tkut dia dh tak larat spetutnye aku kene kerja dah sara dia pulak....tp aku smbung balajar pun untuk dia jugak sekurang2nye aku lebih matang ketika itu dan menyusun jalan atur idup aku dengan matlamat aku akan mgambil alih tugas mamaku dan aku pula yang akan lakukan ape yg dia mahukan....dan maslah lg 1 aku aply u.p.u tp tak tua lah dpt ke x jd aku kene standby kt KUIM lg ker?...alaaa tu maslah nye tu aku tak nak msuk lg dah bosannn laaa duk tempat yg same ni tak membesar pemikiran dan otak aku ni tau....tp kt ctu jimat mse aku..tp jugak klu andai kta kau dpt u aku nak gi dpt peglaman bru tp nye lame la plak mse mama ak2 tak sagup nak dia tunggu lelame....halaaaaaaa!!!! camner ni....hukhuk......pastu sorang lg ni ak tak pham asl kdang2 aku rse aku mcm suke dia kadang2 aku mcm menyirap darah btul ngn dia.....ehhh ko klu nk wujud dlm idup aku wat btul2 bleh tak jgn wat cmni aku rse mcm dipermenkan laa gler..!!..lau tak de rse pape just lyan aku mcmner aku agap ko mle2 key....kang ak dah fed up tau la....erghhh sume maslah...hukhukhuk tensen!!.....

Isnin, 28 Februari 2011

weekend wif my roomate


pon...pon....ponnnn.....................tumpang lalu..tumpang lalu...lori nak lalu bawak cite baru ni....hujung minggu lepas aku busy giler dalam busy-busy aku tu aku wat macam la...busy kerja sempat juga berhibur....itulah hasilnya bila kita pandai menguruskan masa kita sendiri dalam satu masa dapat buat macam--macam perkara....adventure wow perjalanan aku...ye la korang bayangkan dari kolej aku ulang-alik petaling jaya demi menjalankan tanggungjawab aku dalam asiment aku.....cuma aku terlalai seketika apabila terpaksa memonteg satu kelas sebenarnye boleh dielakkan tapi memandangkan memang aku yang gatal...huhuhu...kire halal la....ok sambung citer balik...ari kamis aku ada interview dengan pegawai yayasan ijabah...rumah perlindungan hiv tu...jadinya aku pun balik la pj pada hari rabu tu untuk ambik kereta a.ipar aku untuk memudahkan perjalanan aku...sebab aku kalau boleh tak nak burn kelas tutorial pg tu ada dua....hari rabu amek kete ari rabu tu jugak blik kolej blik..pastu khamis tu wat keje dengan pelbagai onak dan duri nya...cewaahhh....sehari suntuk tak tukar baju gile ah penat dia tuhan je yang tahu....tapi alhamdulillah aku rasa sangat berbaloi....tapi untuk group asiment aku tu aku tak tau la.....tapi ku tak pikir semua tu...yang penting segala usaha aku2 rasa berjaya...lagipun memang patut la kalau aku jer yang merasakan kepuasannya sebab aku jer kot yang memahami erti "kerja" dalam grouping aku....then settled kerja aku layan la kawan2 aku kat umah tapi aku mintak maap la tak dapat nak layan sangat tak pe wat je macam rumah sendri...yela masing-masing pun dah penat masa tu aku tak nak la kacau diorg lagipun esoknya dah nak blik kolej blik diorgkat rumah aku pun boleh semalam je jadinye aku tak pat nak bwak berjalan la.....dan pada masa yang sama aku telah merancang satu perjalanan bersama roomate aku tuk berpicnic di telok gong dekat je dengan kolej aku tapi kitorag sewa chalet yang murah2 bg bebas sikit time nak kua tu kalau tak nak jalan pun sush terkejar-kejar al-maklum still dduk di asrama penuh lagi kot....jadi di sini aku melakarkan kenagan aku bersama mereka walaupun tak semua dapat join..yang ade ni pun alhamdulillah dah...

                                      
                                        
            ni aku dengan zafiera kitorag dah tak ade kerja apabila kebosanan ambik la gambar dengan muka sememeh aku penat kot tu kul 6.30 baru sampai dari k.l tp tak pe demi budak2 ni aku tak rse pun penat bdan dah syiok sgt kan....ngheeee

                                        
time ni pukul 7.30 pagi dah siap2 duk tepi laut....nak wat pe agk2??....mestilah terjun...aku dah kemaruk nau nak terjun laut aku pun terjun...tapi mse ni lek dlu ambik feel sebelum terjun (sebenarnya tunggu air surut dalam sangat takut nak masuk dalam air)...huhu

                                                      
ha...tengok...tengok....siap berpegang tangan cek kondisi air dalam ke tak dalam......agak2 line clear terus kebabushhhh!!!>.....uiii syokkknyeee aku suke men pantai.....


lepas belah pagi mandi laut....kitorang teruskan aktiviti pergi kedataran pahlawan melaka dan juga mahkota parade yela sebelah2 jerk....aku pun tak tau lah bila lagi dapat nak pergi sini sem ni last dah nak berjalan ke melaka.....bila dah sampai m.p ni...aku mestilah jumpe my oppa.....itu dia oppa gu jun pyo aku...rinduuuu...kihkih kesiannye aku ni..haha dah dia je la yang sudi jadi teman aku...:p...hakahak
                                                      

                                        
temapt pertama kitorang serang pagi tu.....tadaaaa.....bowling laaaa.......huhu ni pun aku gian nak main.....sebelum men posing dulu..lagi tengah merasakan kecunan.....huhuhu

                                      
 hekelen minah tudung hitam tu dia ingat dia kehik ahaknye...hahaha.....bowling tu bowling kitorang jadi suke ati la nak wat apep un....

                                      
tengok bakal....pemain polo...akulah orangnya tapo versi peronda melaka jerk...hihihi......bangga aku dapat nek kuda free abang polis ronda ni memang best.....diorg bagi spesel kat kitorag 4 org je masuk nek kude...rezeki kitorang la tu...alhamdulillah.......gayat wooo nek kuda......tapi syiokk....

                                                
lepas dah puas nek kuda aku dan yang len hanye berjalan kaki dan pergi ke bandar merah......tengok aku dapat main air pancut kat situ ....wahhhh begitu jakun sekaliaku rupa-rupanya...kasihannn...kasihan......

                                                        

men gendang pas singgah semayang.....tanda dah msuk waktu la katakan.....



                                        








Isnin, 14 Februari 2011

JANGAN MENCARI TERLALU SEMPURNA (DR.FADILAH KAMSAH)


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL...

Jumaat, 28 Januari 2011

cipta kenangan dak2 uma...


wat terejal..huhu.....jadi super woman jap waktu ni......sepk pinjam tu kene poyo lebeh....





3 dara pingitan menungu nelayan pulang ke pangkuan hahaha....


time ni syok giler pengalamn ahirnye merasa jugak halau ternakan ke kandang....pastu wat julung2 kali nya aku memeluk kambing...huhudia degil tau org tu nak bg ubat lari siann dia...urm sedapnye wat kambing golek khikih...


cam bese la lau dh men kt pantai mesti wat nama ni punye my name tatata...hihi...cover cun tol la time ni...dak temoks...


ni gajah2 berlari.....kembali ke tempat asal....


ini my roomate .........love u allz.....must miss u much3....n very much....


men airr...nak sangtttttttttttt mandi....tp tk leh mse ni tk ckup time...tk pe2 akan dtg aku letak yg time mandi manda punye hahahahaha.....wait n see....



IRSYAD AL-FATWA KE-42: HUKUM ZIARAH KUBUR PADA HARI RAYA

Assalamualikum w.b.t hari ini tanggal puasa hari yang ke 4.....syukur kita masih di panjangkan umur dan dapat berjumpal agi ramadhan dan se...