WELCOME BLOG

Khamis, 14 Oktober 2010

ratu telenovela...

Dia memandang setiap pasangan yang jalan berpasangan sambil tersenyum di dalam hatinya sering terdetik bisikan nakal...." hurmm...yang si laki muka penyek yang si perempuan kurus kedengking tp dah jumpa pasangan..aku apa yang ada si bangla yang datang bersantai si indon aje yang keje datang mengushar..hehe"...dia adalah amal farhani atau suka dikenali dengan nama chibi hani ntah apa yang best sangat sebenarnya dia pun tak tau...itu dia chibi hani seorang yang intrapersonal dan mempunyai kecelaruan identiti, sebabnya dia ni kadang-kadang cakap nya boleh pakai kadang-kadang hampeh nauzubillah, ikut suka dia aje nak cakap apa yang paling hampeh tu dia sendiri main redah aje cakap sekali kena kena dengan dia nya lawan baru tau . dia belum kena lagi tu dia tak sedar-sedar. dia ni orang nya suka tengok gelagat orang. dia suka tengok bukan pasal apa pun dia suka nak mengutuk orang tapi tu bukan bermakna yang dia ni ada maslah bajet bagus cuma dia ni suka menghiburkan hati dia macamtu. dia pun kalau melihat dan mengutuk tu anara dia dengan diri dia jer. kalau kes ngumpat tu dah lain, nak cerita nak cakap kang orang kata pasan bagus lak. jd sama je, orang bercerita dia pun akan bercerita lepas tu dia menyesal sendiri sebenarnya. chibi  ni jugak orangnya lembut hati tersangat-sangat tapi dia tak sensitif langsung orang kutuk la apa pun dia steady jerk paling-paling pun dia pun ikut mengejek sama perang mulut la....chibi ni single dan dia sangat-sangat bermasalah dalam hal ni al maklum orang kecelaruan identiti la katakan. ntah apa dia nak dia pun tak tau..jadi bila di gabung-gabung lah perangai dan sifat si chibi ni member-member dia suka la untuk menggelar dia telenovela jadi yang ratu telenovela ni dialah orangya..dia ni kalau tengok gaya dia cara dia bercakap memang best macam dia dah ada hidup dia complete padahal study pun tk habes lagi...tapi tu la pelik macam mana dia leh dapat semua tu..ha...tapi tu la dia ni semuanya macam aje konon-konon aje sebab dia cakap memang best tapi semua tu telenovela jer angan-angan dia memang hidup la..jadi aku akan koangsi dia punye telenovela kat dalam post ni...jd just ikuti ok....

chibi : " boring la hani keluar la merayap mana-mana lepak kat taman klcc tu ker nak macam-macam duit ali cari bukan ada pun. hehe cam biasa la kita wat aktiviti mencuci mata atau lebih dikenali dengan cari jodoh."..chbi pun pergi lah ke klcc dengan gaya ala-ala korea dia ni apa dia wat dalam hidup dia sume konon-konon korea suka gi mana-mana jalan kaki pun dia ikut korea kalau boleh nak laki ala-ala korea huii mana nak dapat dengan wajah yang tak seberapa ni ada hati.hurmm lupakann...sepanjang perjalanan dia suka duduk sambil menuggu bus dan sambil mata melihat gelagat orang nampak kete besar dia pun memasangkan angan-angan dia seolah-olah kereta tu dia boleh beli esok. pon..pon...bas pun berhenti dia pun naik sampai aje dekat lrt taman jaya dia cam bese ala-ala cool gitu segan sebenarnya yela jalan sorang-sorang macam orang di pinggirkan masyarakat..abes dah member sume belajar kat utara yang dekat semua sombong..ah biakan janji aku bahagia.nek lrt dia mencari-cari gelagat yang boleh membuatkan bersedia untuk mengcover cun konon jaga market la..tp sayang yang ada orang-orang tua jer..chibi ni sebenarnya dalam hidup dia-dia dah tau dah kat mana yang senang nak dapat mencuci mata yang best tp kali ni dia saja try market dlm lrt mana lah tau kot-kot ada..tapi sayang tak ada dia pun hanya memandang pada hp yang memang susah gila nak berrbunyi. orang tak glamour hahaha...

sampai aje kt klcc..dia pun berjalan pergi ke taman..sambil ingin menenangkan fikiran orang serabut macam dia ni memang banyak masalah..dia pun duduk mengadap kolam air memang seronok duduk situ. sambil dia terpikir-pikir kenapa nasib selalu tak menyebelahi dia kenapa hidup dia tunggang langgang..kalau nak cakap dia ni memang kesian sebenarnya nasib tak baik datang menimpa-nimpa tapi dia senang sedar setiap dugaan ada hikmahnya..tuhan nak dia selalu mengingatkan kite supaya selalu ingat kat Allah dia pasti akan tolong..yang senang nya chibi ni dia mudah muhasabah diri dia..jadi masa untu kdia bersedih memang singkat kejap aja dia dah boleh ketawa balik..ubat dia tu la berangan..dia ni cita nak lebat demand orangnya tapi yeke??.. hurm tengok macam jauh paganga dari api...dia suka cakap kat orang dia nak cari laki yang kaya tak ada keta besar susah nak pandang nak yang hensem aje perghh..hai tak leh nak kalah..kita dengar macam poyo je kan minah ni tapi kalau kita dah kenal dia baru kita tau macam mana dia sebenarnya..tak sama macam apa yang dia cakap..tapi manusia biasa la suka menilai dari luaran..agaknya tu juga lah kenapa dia tak ada pakwer lagi..huhu...be cont...

aloohaaaaa......ratu novela kembali lg...dah berkepok2 blog ratu telenovela aku ni...hukhuk tak bhan nak isi tu yg benti lme tu....key tp arini aku akan sambung...sekian lamanye....klu aku tnya korang agak-agak korang ratu telenovela ni dh ada ke belum?....haaa yang spesel nye tat...ta..da..da..jeng..jeng..jeng...at last she still have nobody babe.....mcm lagu wondergirls tu...i want no body...nobody but u....lalaalalalala.....eh myanyi dh plak....ha mcm lagu tu la....agak2 korg kenapa la bleh jd mcmni?..klu org len ni dh bpe kali salin psagan bgknru dia habuk pun tara.....hurm abes caner nak ada kalau keje berangan tak sudah2...beragan sgt laa ingt real sgt la tu angan2 dia tu....adoii penin pale tau....kalau aritu dia gi jalan2 sendiri la ni....dia lebih suka berimaginasi sendri tgok ni sumer pengaruh2 filem magika ni...adhh parah-parah....tp ape pun imaginasi dia atau pun dia wat kan...tema dia tetap tak lari la kalau jejaka idaman dia tu bukan mcm artis korea punye tema...uiii jauh budak ni....tak padan dgn dia punye kelam kabut...gigi jogang satu...serabut blum lg dgn pelupa dia tu ehh nak demand sgt2....weii ko jgn pndag rendah kt aku tau...sekurg2nye aku ade..ko?..ade?...huh c da leg....hurm arini dia telah menonton 2 drama korea full house dgn he's beautifull.....jd ratu kite ni pun ape lg mula lah masuk ke alam dia dh.....dgn menonton penuh feel...bnda tk lawa pun jd lawak alaahaaiiii kecoh jer..efek dri pada cerita tu dia telah mula mlupakan diri dia...sebb dia ingt oppa2 dia tu dah dlm genggaman dia agknye....hurmm tak banyak aku boleh kogsi arini pasl ratu telenovela kite pasal dia skang dah sush nak merayap dan beragan sndri...dia lebeh tertumpu pd last semester dia...dan yg plig pntig pd perasaan toucig dia..al mklum mangsa pisang berbuah dua kali..tp bukn dua kali ni berulang2 sgt siannn dia...ok cntinue lg key...

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA....YA ALLAHHH LAME NYE TAK MENULIS DALAM BLOG NI...SERIUSLY RINDUUU....LEPAS DAPAT TACKLE BUDAK JIRAN...