WELCOME BLOG

Selasa, 31 Ogos 2010

berbuka puasa bersama rakan2

hurm arini....sedih hati aku...mcm2 citer aku dpat tau psal mber aku sendri bwak citer pasl dri aku kat merata org...aku ni tk de la bek sgt sme jer dua kali lima kot...tp aku tk pernah la tergamak nak berciter hal dia plak kt org len wlupun tnpa aku yg mcerite sndri tp org lain pun mmg tau sndri dah sifat dia tu...tp aku kawan ngn dia aikhlas la..tk de pun niat nak time wat sush jer aku cri dia takkk pun sush senag ke aku tk kisah nk bkwan ngn dia tp asl dia wat aku cmni er..aku tak tau nak mrah ker .nak terharu ker nak sdih ker pasal aku tk kisah sebb aku berkawan ngn dia aku tau dah ni risiko nye..tp klu dah mbrukkan aku tu mcm tak terover lak kan hurmm...aku pun tak pernah berniat nak cite pasl dia..ak simpan jer dlm ati aku ni tp aku ni pun mnusia biasa jugak...haii la badan tu lumrah hidup ni mcm2 sgt ragam orang skang...nak mrah pun kite sume serupa jer...tp sekali sekala cube laa bg aku ni merasa yg aku ni pernah la jd kawan baik sekejap..sekejap pun jd laaa...jhat nau gak nye aku ni....berkwan slaah tk berkawan salah...ape lg aku nak wat...aku sagup kenalkan dia kat abg aku sebb aku tetap yakin msti ade yg baik kat dia ni takkan lah sumenye truk sgt mcm yg org selalu ckp...aku ttap yakin nak letakkan 80% kpercyaan kat dia sebb pkir mber nye pasal...ehh tp dia tetap jgak ngn peragai dia tu...aku tgok org cmni kesian tau...aku nak tolong tp tak tau caner...aku yg tak bape nak cmpur hal org ni pun tak baper slese sgt hidup lagi2 tkut org bnci kite...nnti kene sumpah seranah pndek umur aku tk pasal2...tp dia thap keyakinan diri dia tu tinggi sgt smpi tk peduli lagsung dah pe org pkir pasl dri dia...ya Allah pe la aku nak wat supaya aku dpt tgok kwan aku sorang ni dpat merasa sronok hidup ni bila ramai org suke kite doakan yg baik2 jer tuk kita....
ape-pun tu sume tak menjatuhkan semgat aku...aku harap kebenran brada di pihak aku...asl kan aku tak wat bnda2 yg org ckp tu dah la...wat pe kite nak mlatah ye tak...cewahhh ayt artis tu...melodiii..hikhik...kembali ceria semula dont sad2...biakan la...pgajaran tuk aku...nme pun mnusia mcm2 hal nyer...kan..kan..kan...huhu ape yg seronok sgt bg aku arini iyer la aku dan rakan2 sekelas ku akan membuat perkara yg baik dan sket jhat...kitorang sume akan berbuka puasa beramai2 di lua....huhu bestnyer arap2 segalanye berjln ngn lancar...nak save in memory ni...yela pas abes year study ni kompem2 la msing2 tak kenal sedara dah...kelaurga kontrak jer biasanye....yg penting memori tu kene ade...tp yg masalhnye...skang ni kolej aku yg mgada2 plak...dan2 tak leh nak berbuka kat luar dah last2 time cmni....bg la kitorag ketengagan sket mse nak berkawan2 wat kenagan....ni tak kurung kitora dah mcm ank lmbu dduk dlm kandang giler per stress tau tak...disebab kan stress kitorang dah tahap melampau dengan ini saya selaku ketua kepada kerja2 jhat ini.....aku telah mghasut budak2 pp supaya fly sahaja klua....niat kitorang baik tp disekat jd kami akan wat perkara jhat ats khendak pihak atasan....padan mke...YA ALLAH selamatkan lah kami....niat kami nak mengeratkan silaturahim tk der buat bnda2 tak bek pun sbelum isyak kami blik....adushh lau la diorg ni pham....huish tak sabar2 rasa....aku ni bab sahabat2 kawan2 ni ak usgt snstif sket....slepas kluarge yg kedua adalah sahabat bg hidup aku....pkwer2 tu belakang..tp lau dah jd suami serta merta aku nekkan pagkat dia no 1 lg dri kluarge aku sndri..sebb tu mmg tmpat dia...cmtu nanti aku nak cite la plak pe mkner sahabat dan kepntigannyer dalam idup aku.....so be continued.....

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA....YA ALLAHHH LAME NYE TAK MENULIS DALAM BLOG NI...SERIUSLY RINDUUU....LEPAS DAPAT TACKLE BUDAK JIRAN...